sâmbătă, 30 ianuarie 2021

S-A PORNIT AVALANŞA PROTESTELOR

 

             MITING  DE AMPLOARE ÎN PIAŢA PREFECTURII DIN TG-JIU

 

            Demult   Piaţa Prefecturii Din Tg-Jiu nu a mai fost atât de animată şi plină de manifestaţii ca astăzi  29 ianuarie 2021,  orele 16.00.

          Ca urmare a nemulţumirilor cauzate de poziţia actualului guvern cu privire la măsurile nedemocratice luate de acesta în domeniul economic şi fiscal bugetare, o serie de sindicate şi organizaţii ale societăţii civile dar şi ale cadrelor militare active din MAI în rezervă şi retragere din  MAI  şi MApN, şi-au dat mâna pentru a protesta împreună.               Astfel membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, filiala Tg-Jiu, aiL.A.D.P.M - filiala Gorj, ANCMRR din MAI –filiala Gorj , au protestat alături de sindicate  ale polițiștilor: Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Europol –   Filiala   Gorj, Meridian , dar şi ale societăţii civile , CNS   „Cartel   ALFA”,   Sindicatul   Liber „ALFA Minprest”, Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Sindicatul Automotive, Federația „Solidaritatea Metal” etc.

            Bannerele afişate şi luările de cuvânt ale liderilor de sindicat au arătat gravele discrepanţe între aşteptările pe care le au diferitele segmente ale  societatăţii româneaşti , şi intenţiile actualilor guvenanţi în ceea ce priveşte măsurile salariale şi modificările preconizate la legislaţia pensiilor civile şi militare. Invocând slabele  performanţe economice, sumele uriaşe alocate ca urmare a pandemiei de coronavirus, guvernul actual, aruncând întrega povară a crizei pe umerii populaţiei , preconizează măsuri de austeritate severe care privesc îngheţări de salarii şi pensii, şomaj, închideri de unităţi comerciale, măsuri care afectează grav puterea de cumpărare a românului, calitatea vieţii şi statutul social, aducându-l la pragul de supravieţuire.

           În ceea ce priveşte revendicările pensionarilor rezervişti din MApN şi MAI ,  am arătat că de aproape cinci ani pensiile acestora nu au mai crescut, nefiind nici măcar actualizate, acestea  situându-se sub nivelul unor categorii sociale aflate pe grila de jos a indicatorilor de salarizare. Aceşti oameni care au făcut eforturi uriaşe atât timp cât au slujit ţara, supuşi unor privaţiuni militare , nu merită umilinţa şi indiferenţa actualilor guvernanţi ,care abia instalaţi în fotoliile guvernamentale sau parlamentare, au uitat de promisiunile din campania electorală. Nu este nimic mai adevărat că această categorie socială –rezerviştii militari – nu au pensii speciale, sau aşa cum a trâmbiţat o parte a mass mediei aservite, pensii nesimţite , ci prin modificări legislative ale legii pensiilor militare au fost supuşi unor discriminări umilitoare fiind împinşi la marginea societăţii.

           Important este faptul că societatea, în ansamblul ei, prin participarea în comun la astfel de demonstraţii şi manifestări, dă un avertisment major guvernanţilor, de orice culoare politică, de rezolvare urgentă a problemelor ridicate, dar şi un semnal de unitate , de solidaritate faţă de revendicările susţinute de diferitele segmente sociale.

        O delegaţie a celor prezenţi în Piaţa prefecturii” a fost primită de prefectul judeţului dl. Cosmin Petrişor Pistol , în vederea depunerii documentelor cu revendicările sindicatelor.

         Din discuţiile cu liderii celorlalte sindicate şi asociaţii militare în cazul în care răspunsurile guvernului este echivoc, mişcările de protest vor continua cu şi mai mare amploare.

             Noi rezerviştii militari din SCMD vom fi acolo pe baricade !

            Honor et Patria ! Vae victis !


          Preşedintele filialei 1 Tg-Jiu a SCMD 

          Col.(rtr.) Munteanu Vasile