miercuri, 27 ianuarie 2021

24 Ianuarie 2021-ziua protestelor

 

De Ziua Unirii Principatelor Române, rezerviștii militari gorjeni au  protestat pentru nedreptățile făcute de Guvernul României

 

La 24 ianuarie 2021, în Capitală și în toată țara, au avut loc manifestații care au constituit răspunsul sindicatelor, patronatelor și ONG-urilor civile și militare ale pensionarilor, la decizia ”Guvernului meu” de a arunca, în beneficiul capitalului multinațional, actuala criză, exclusiv pe umerii salariaților, pensionarilor și investitorilor români, prin OUG 226/2020, dată pe ascuns, neconstituțional, în ajun de An Nou.

Guvernul a decis înghețarea, deocamdată, a salariilor și pensiilor, neacordarea ajutoarelor promise și, în perspectiva imediată, tăieri de venituri prin introducerea impozitului progresiv, anularea unor indemnizații, sporuri sau pensii,anularea indexării cu rata inflaţiei de 3,8%. Deasemenea, se pregătește o nouă lege a pensiilor pentru civili care va închide discuția despre mărirea punctului de pensie, anul acesta și pe viitor, în condițiile unei inflații galopante, când pensionarii urmează să primească, o dată la câțiva ani, nu rata inflației, ci o parte din aceasta dacă deficitul nu depășește 2%. La fel se procedează și cu rezerviștii militari, față de care M.Ap.N. trage de timp, până la apariția unei noi legi, care le va modifica statutul prin eliminarea rezerviștilor.

 



Aşa cum au fost organizaţi rezerviştii militari din Gorj, cu bannere , steaguri tricolore, banderole, veste cu insemnele SCMD, staţie de amplificare cu cântece patriotice, portavoce, au asigurat succesul desfăşurării protestelor din faţa sediului Republicii Federale Germane. Au fost înmânate ataşatului militar al ambasadei documente cu motivarea acţiunii şi principalele revendicări ale rezerviştilor militari români cu asigurarea că ele vor fi transmise ambasadorului şi forurilor de specialitate din NATO şi UE.

        Aducem mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea, mobilizarea și deplasarea delegaţiei la Bucureşti, deşi ne-am fi bucurat ca numărul acestora să fi fost mult mai mare, chiar şi de la celelate asociaţii militare cu care împărtăşim aceleaşi dezamăgiri. Unirea forţelor noastre, a energiilor, a ideilor constructive ar trebui să fie liantul luptei noastre comune, iar rezultatele ar deveni mult mai concrete.

        Deasemenea, nu pot fi ignoraţi cei care din diverse motive nu au putut fi  alături de noi,  dar au avut iniţiativa de a sponsoriza această deplasare cu diferite sume de bani.

        Nu ne vom opri aici şi sperăm că viitoare acţiuni vor fi de o amploare şi mai mare, până când solicitările noastre, vor fi rezolvate pozitiv.

 

 

Preşedintele filialei 1Tg-Jiu a SCMD

Col.(rtr.)   Munteanu Vasile