luni, 4 ianuarie 2021

GÂNDURI LA ÎNCEPUT DE AN

        În anul care a trecut ,împreună cu membrii filialei Tg-Jiu  a SCMD , am desfăşurat o serie întreagă de manifestări ,menite să atragă atenţia asupra problemelor grave rezultate ca urmare a modificării legii pensiilor militare, 223/2015 ,cu toxicele OUG 57/2015,59/2017şi 114/2018 .Ştim prea bine ,ceea ce este mai mult decât evident ,că aceste ordonanţe au avut efecte nefaste asupra cuantumurilor pensiilor militare ,producând discriminări majore între cadrele militare în rezervă, cei mai afectaţi fiind aceia  care au trecut în rezervă în perioadele din urmă .

      Conducerea filialei a adresat o serie de scrisori factorilor de conducere ale instituţiilor statului ,inclusiv miniştrilor M.Ap.N. ,a organizat şi participat cu membrii săi la acţiuni de protest la nivel naţional şi local ,a interpelat în discuţii directe reprezentanţi ai parlamentarilor locali de orice culoare politică ,ai instituţiei prefectului şi ai guvernului . Din păcate eforturile noastre au fost diluate de evoluţia nefavorabilă şi potrivnică a scenei politice.Schimbări de guverne,schimbări ale forţelor majoritare din parlament, care ne susţineau demersurile, şi nu mai departe manipularea societăţii civile întrun mod imoral ,cinic şi umilitor  trimiţându-ne la marginea societăţii. Le dau dreptate celor care şi-au manifestat rezervele şi nemulţumirea faţă de lipsa unor rezultate concrete,dar vreau să ştie că în spatele acestor neîmpliniri au fost totuşi oameni care au acţionat ,care s-au dedicat mişcării sindicale cu un consum apreciabil de nervi şi transpiraţie. Din păcate nu am avut  sprijin din partea politicului , nici al societăţii civile , nici al reprezentanţilor MApN,dar mai ales al militarilor activi .Dar cel mai dureros este lipsa sprijinului propriilor colegi ,în rezervă sau retragere ,din toate organizaţiile militare.Iar ceea ce este mai grav, s-au retras atunci când aveam nevoie mai mare de aportul lor. Frustările lor sunt de înţeles dar nu poţi abandona ideea de acţiune sindicală doar pentru că nu mai simpatizăm pe un lider sau altul.Aveam noi militarii o vorbă: ăştia sun oamenii cu ăştia defilăm.Şi chiar dacă nu am avut sorţi de izbândă ,nu trebuie să abandonăm războiul în mijlocul bătăliei.Ideea de unitate ar trebui să fie liantul acţiunilor noastre comune.

          BO al filialei, aduce mulţumiri membrilor săi pentru implicarea în acţiunile desfăşurate de SCMD ,şi nu numai ,precum şi a loialităţii dovedite prin plata cotizaţiei .Plata cotizaţiei ,de la un număr suficient de membrii, reprezintă dovada că suntem o echipă şi că avem reprezentativitate la nivel local şi naţional .

         Deasemenea ,aducem mulţumiri colegilor noştrii din celelalte asociaţii militare care au participat la acţiunilor noastre ,înţelegând că indiferent de scopul şi obiectivele particulare ale fiecărei organizaţii ,atunci când există un ţel comun , este necesar să ne sprijinim reciproc.   

         Fie ca noul an ,2021 ,să ne aducă împlinirile şi realizările pentru care ne batem de peste zece ani .

         LA MULŢI ANI !

 Preşedintele filialei Tg-Jiu a SCMD

          Col.rtr.  

                             Munteanu V.