joi, 7 februarie 2019

DOMNULUI EUROPARLAMENTAR IOAN MIRCEA PAŞCU


                              DOMNULE  EUROPARLAMENTAR  IOAN MIRCEA PAŞCU
                                                                                                                  
            Domnule Ioan Mircea Paşcu ,noi rezerviştii militari din judeţul Gorj ,vă urăm ,cu ocazia zilei onomastice ,din toată inima, un călduros la mulţi ani, cu multe împliniri în reprezentarea cu cinste a ţării noastre în forumul european.
         Deşi la ceas aniversar ,am găsit de cuviinţă că sunteţi persoana cea mai potrivită în a vă transmite strigătelor noastre de disperare şi a vă opri puţin asupra lor.
            După cum bine ştiţi  situaţia noastră ,a majorităţii militarilor rezervişti,  a devenit foarte gravă, de-a dreptul insuportabilă,inacceptabilă din punct de vedere legal dar şi moral.
           Domnule ministru, legislaţia noastră în materie a devenit un model de cum nu trebuie să existe în nicio ţară europeană, mai ales membră NATO , un tratament discriminator faţă de o categorie socio-preofesională, rezerviştii.militari, a căror datorie a fost să servească ţara, să asigure integritatea, independenţa şi suveranitatea acesteia.
          După încercările cuplului Băsescu-Boc de a arunca în haos legile militare ,schimbându-le sensul şi natura ,transformându-le în pensii contributive , practic s-a creat un precedent pentru modificarea acestora prin ordonanţe ,legi reparatorii,articole ,instrucţiuni ,ordine de ministru,etc. ,deturnându-le,  prin schilodirea lor ,de la principiile şi bazele pe care trebuiau  fundamentate  acestea.Astfel s-a ajuns până acolo încât, pentru acelaşi grad ,funcţie ,condiţii de muncă ,vechime să apară diferenţe notabile.S-a creat astfel o discrepanţă atât de frapantă încât ,diferenţele sunt de cel puţin două ori în defavoarea celor ieşiţi la pensie până la intrarea României în NATO.Oare de ce ?.Nu noi am contribuit la acest important demers ?.Nu înţelegem acest tăvălug inutil ,ilegal şi imoral al schimbărilor legislative .Dacă toate demersurile au eşuat , de fiecare dată apărând discriminări la alte segmente de militari ,de ce nu s-a revenit la vechea lege care, era mai armonizată din multe puncte de vedere?.
           Statistica reală arată că destul de multe  pensii sunt sub salariul minim pe economie şi se poate ajunge, întrun an sau doi ,ca acestea  să ajungă la nivelul unui muncitor  sau mai rău .Aceasta în condiţiile în care, salariile şi pensiile din sectorul public, au crescut întrun ritm susţinut  şi au ajuns la un cuantum, cel puţin rezonabil, pentru cerinţelele societăţii  noastre.În anul 2015 a fost adoptată legea 223 ,care neintrând în vigoare în totaliatate în anul promulgării, datorită propriilor prevederi, a permis noilor guvernanţi conduşi de  Cioloş, să o modifice drastic prin OUG 57/2015 care a schimbat în mod fundamental modul de calcul al pensiilor militare.
Mai departe, continuând cu batjocura şi umilirea, în anul 2017 a fost adoptată OUG 59,ordonanţă  care practic ne-a decuplat, prin plafonare ,de la procentul din creşterile salariale ale militarilor activi.Altă ordonanţă 114/2018 a desăvârşit criogenizarea pensiilor noastre militare. Nu am rămas decât cu  umilitoarea mărire  de 1,3% .Este ruşinos şi degradant, discriminator, din moment ce pensiile civile vor creşte anul acesta  cu 17%.Chiar suntem trataţi ca nişte rebuturi trimise la CASAT ?. Cel puţin acesta este sentimentul care ne încearcă în momentul de faţă.
          Toate acestea s-au întâmplat   în urma unei evidente şi puternice campanii de denigrare ,manipulare, de inducere în opinia publică a unei pseudo –probleme a pensionarilor militari şi aruncarea în derizoriu a oricărui demers în această direcţie,şi nu în ultimul rând , crearea  unei atmosfere ostile, vis-a-avis de problemele noastre sociale.
           Cunoaşteţi  foarte bine programul P.S.D. pentru guvernare ,intenţiile benefice ale  guvernanţilor pentru implementarea măsurilor sociale, dar întrebăm retoric ,noi pensionarii militari în ce capitol suntem? .Ne mai consideră decidenţii cetăţeni cu drepturi egale sau vom fi tot mai discriminaţi până la extinţia pe cale naturală?.
            Domnule ministru ,după ce am apelat la aproape toţi guvernanţii ,la responsabilii din ministerul muncii, la cei ai apărării ,la mass media ,putem spune că totul a fost în zadar.Am primit doar promisiuni asezonate cu  dispreţ ,condimentat cu suficient de multă aroganţă.
            Domnule ministru ,am vrea  să precizăm  pentru toată lumea, că nu dorim măriri de pensii,  nu vrem să ameninţăm,  nu şantajăm pe nimeni, (pe asta poate se bazează şi guvernul considerându-ne în conservare atunci cînd întîrzie cu măsurile reparatorii),şi credem că ne-am făcut datoria cu prisosinţă ,acolo unde am avut misiuni de executat .Iar pentru asta  vrem în mod imperios să ni se respecte drepturile, în sensul lichidării inechităţilor ,revenirea la legea 223/2015 şi anularea OUG 59/2017. Având în vedere cerbicia şi ignorarea cu dispreţ a nevoilor noastre , va trebui la un moment dat să răspundem şi noi nu numai elegant, prin scrisori sau dialog, ci şi prin alte forme de persuasiune.
            Având în vedere înaltele demnităţi de stat îndeplinite de dumneavoastră de-a lungul timpului ,inclusiv cea de ministru al apărării, ca un bun cunoscător al fenomenului militar, şi disponibilitatea la dialog, dorim să ne sprijiniţi în acest demers al nostru ,să depuneţi toate diligenţele pe lîngă decidenţii zilei pentru a repara inechităţile şi nedreptăţile făcute, acum când mai putem beneficia de aceste drepturi .Dorim să ne fiţi alături în lupta noastră pentru recâştigarea demnităţii şi respectului pe care-l merităm ,reiterat dacă mai era nevoie,  şi cu ocazia accederii noastre în NATO.,(o mare realizare ce s-a făcut  cu contribuţia armatei  dar şi a dumneavoastră personal) .Vrem să contăm în sprijinulpe care ni-l veţi acorda  în rezolvarea până la capăt a demersurilor noastre ,şi fiţi convins că militarii, rezervişti sau activi ,vă vor fi alături în acţiunile ce le desfăşuraţi în plan politic,în beneficiul României şi a poporului român.

            Avem onoarea să vă salutăm şi vă dorim un nou an plin de satisfacţii şi împliniri în plan personal şi profesional.La mulţi ani de Sfântul Ion !

Un grup de militari în rezervă în numele cărora semnează ,
                                           col.(r).Nemulescu Victor
                                           col.(r).Munteanu Vasile