marți, 14 decembrie 2021

REÎNCEP PROTESTELE MILITARILOR REZERVIŞTI

       Protestul sindicaliștilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională în fața Prefecturii Gorj

       Săptămâna aceasta a început cu un nou protest la Târgu-Jiu organizat de Sindicatul Polițiștilor Europol la care s-au alăturat Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) și filiala Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate ,LADMP, Asociaţia Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, ANCMETIRE. La mitingul de protest anti-guvernamental organizat, luni, 13 decembrie 2021, în fața Prefecturii Gorj, au participat câteva zeci de persoane, în semn de protest față de faptul că salariile polițiștilor nu au fost majorate în 2021 conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și nu s-a respectat Legea 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, și nici nu sunt perspective ca acestea să fie majorate în 2022, conform acestor legi.



       Protestatarii acuză faptul că nu au vreo garanție în acest moment, când se lucrează la realizarea proiectului de Buget de stat al României pe anul 2022, cu privire la majorările salariale pentru anul viitor și nici nu pot avea încredere în promisiunile politicienilor de la guvernare.

        Protestăm în fața a 15 prefecturi din țară, timp de trei zile: luni, marți și miercuri, pentru a solicita Guvernului și Parlamentului României să respecte legile aprobate de către aceștia, respectiv Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și Legea 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat. Penitenciare.

       Reprezentanții asociațiilor din Sistemul Național de Apărare Ordine Publică și Siguranță Națională care au luat cuvântul s-au referit la faptul că, în ciuda demersurilor făcute de aceste asociații, noua structură guvernamentală nu are în vedere rezolvarea discriminărilor din Legea 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat. De peste un deceniu, s-au depus eforturi susținute pentru a aduce în atenția politicienilor, a celor din ministerele de resort – MApN, MAI, SRI, SIE -, și a sensibiliza societatea civilă, cu privire la rezolvarea problemelor noastre, ale militarilor rezerviști, care să ducă la înlăturarea inechităților din  legea pensiilor militare 223/2015. Actualmente, în timp ce pensiile tuturor celorlalte categorii sociale sunt propuse „la creșteri”, sub o formă sau alta, ale noastre  nu sunt  indexate  nici măcar cu “uriașele” procente ale inflației. Nemulțumirile noastre nu sunt de azi, de ieri, nu vizează  pretenții nejustificate, ci reprezintă cerințe esențiale, necesare supraviețuirii în condițiile agravării crizelor politice, sociale, economice  și sanitare. S-au scandat lozinci la adresa clasei politice, a guvernanților, a autorităților locale.

                În cuvântul său domnul col. (rtr.) Munteanu Vasile, președintele SCMD Filiala Tg-Jiu ,a evidențiat faptul că problemele dezbătute la această demonstrație sunt la fel de pregnante atât pentru cei din MAI, cât și pentru cei din M.Ap.N. Drept dovadă este prezența noastră , a asociațiilor militare din structurile M.Ap.N., care au venit să se alăture acestei demonstrații pentru ca împreună să dăm un semnal de unitate, de forță, și că nu vom înceta manifestările de protest până când nu se vor rezolva problemele noastre. Iar semnalul de unitate trebuie să continue pentru că timpul la dispoziție este foarte scurt, guvernul de coaliție fiind în faza discuțiilor pentru conturarea noului buget, din care, din păcate ca și problematică, am fost din nou marginalizați.

       La ora 14.00 a sosit și domnul Marcel – Petrică Iacobescu, Prefectul Județului Gorj, care a invitat la dânsul în birou o delegație de 4 persoane pentru a discuta revendicările protestatarilor (Stoica Florin, Măceșanu Marius, col. rtr. Munteanu Vasile și un polițist în activitate). Aceștia au prezentat pe scurt motivul protestelor, înmânându-i și documente justificative cu propuneri care să vină în sprijinul rezolvării pozitive a revendicărilor celor prezenți la demonstrație, pe care domnul prefect, ofițer M.Ap.N. în rezervă, le cunoaște foarte bine. El a promis că va face tot posibilul să-i sprijine în demersurile înaintate de ei, care sunt perfect legale.

        În cazul că nu vor fi luați în seamă, sindicaliștii vor recurge și la alte forme de protest. 


Col.(rtr) Munteanu Vasile 

 Preşedintele filialei Tg-Jiu a SCMD